Bram Wingens, mede-oprichter van Renewd, is door ChannelConnect geïnterviewd voor de januari editie van het magazine. Bram vertelt over Renewd en uit zijn visie over de ontwikkelingen van refurbished markt.

Bram over Renewd

Op een vraag over hoe Renewd de marktleider positie in Nederland heeft bemachtigd, antwoord Bram Wingens: “Wij geven onze klanten zekerheid en altijd een goede prijs.” Het assortiment van Renewd bestaat uit twee merken: Renewd en 2ND. Voor beide geldt dat refurbished iPhones en iPads alleen door de kwaliteitscontrole komen, als er 100 procent originele Apple-onderdelen in de toestellen zitten. Alle ingekochte toestellen worden eerst zorgvuldig gecontroleerd door het Nederlandse Microfix, een officieel servicepunt voor Apple-producten met vestigingen in Leiden en Amsterdam. Die controle is streng, erg streng.“ Alle producten die wij bij grote, vaak buitenlandse opkopers sourcen, worden gecontroleerd op meer dan 77 punten voor we ze in behandeling nemen. Een belangrijk onderdeel is altijd weer de controle op de echtheid van de gebruikte onderdelen. Hierin is Renewd compromisloos. En dat blijkt ieder dag weer. Van alle toestellen wordt nog altijd 30 procent daadwerkelijk afgekeurd.”

Meer over de duurzaamheid, business model en fijne details over de werkwijze van Renewd is te lezen in het volledige interview. Klik hier om het volledige artikel van ChannelConnect te lezen.